Keuring onderwaterschip

Tijdens mijn jaren bij een droogdok in de stad Groningen heb ik in samenwerking met experts van verschillende verzekeringsmaatschappijen, heel vaak het onderwaterschip van een woonboot of woonschip gekeurd. Ik heb hier veel van geleerd omdat ik vervolgens het benodigde onderhoud zelf deed, samen met het personeel van het droogdok.

Onderhoud onderwaterschip

Ook bij recreatie- en charterschepen is er regulier onderhoud nodig. Als de keurmeester bepaalt dat er te dunne plekken in het onderwaterschip zitten, neemt de verzekering genoegen met een dubbeling. Ik probeer echter altijd te bekijken of de afgekeurde delen vervangen kunnen worden door nieuwe stukken. Dit hoeft namelijk niet altijd veel duurder te zijn en is op de lange termijn een betere oplossing omdat je de binnenkant van de dubbeling niet kunt conserveren.


Onderwaterschip

Onderhoud aan onderwaterschip

Verzekeringskeuring

Samenwerking met experts van verschillende verzekeringsmaatschappijen

Periodiek onderhoud

Belangrijk om het onderhoud bij te houden.

Werf

Begeleiding van de keuring

Project: vlak dubbelen

In het droogdok waar ik destijds werkte, heb ik deze woonark van dubbelingen voorzien. 

Project: nieuw vlak

Dit is een wedstrijdskûtsje die ik deels van een nieuw vlak voorzien heb. 

Project: nieuw vlak

Deze oude bakdekker heeft een volledig nieuw vlak gekregen.