Wonen op een schip

Wilt u een woonboot verbouwen? Een spits, een kempenaar of een ander recent binnenvaartschip leent zich uitstekend om verbouwd te worden tot woonschip.  Het voordeel van deze schepen is dat ze vaak professioneel en goed onderhouden zijn en dat ze een goede holte (hoogte onder gangboord) en breedte hebben. Ook wanneer het schip relatief lang is. We kunnen namelijk in samenwerking met een werf praktisch ieder schip inkorten naar de gewenste lengte.

Innovatief

Unieke oplossingen voor elk woonidee

Persoonlijk

Toepassingen op uw wens toegesneden

Begeleiding

Van casco tot wonen

Efficiënt

Indeling op uw woonwensen afgestemd

Project: verbouwing spits

Deze spits was voor de huidige binnenvaart niet meer rendabel en is verkocht aan een particulier. We hebben de aluminium vrachtluiken vervangen door een vaste stalen luikenkap. Dit zorgt voor een betere basis om het schip te isoleren en te voorzien van betimmering. We hebben gelijktijdig de den (de zijkant van het vrachtruim) tot de originele hoogte verlaagd zodat de spits een mooier uiterlijk heeft gekregen, in de vorm van de zeeg van het schip.

Project: verbouwing tjalk

Een schip uit de authentieke zeilende binnenvaart zoals de tjalk of de klipper leent zich ook goed om verbouwd te worden tot woonschip. Hier is de uitdaging om hoogte en ruimte te creëren. Dit leidt vaak tot concessies doen en veel meet- en denkwerk. Deze Groninger tjalk heb ik verbouwd tot een relatief ruim woonschip. De den is met een meter verhoogd zonder de lijn van het schip uit het oog te verliezen. Hierdoor konden er ramen in de zijkant geplaatst worden waardoor je een mooi uitzicht over het water hebt.

Project: verdiepen steilsteven

Dit oude binnenvaartscheepje had als woonschip te weinig holte (geen stahoogte onder de gangboorden). Dit schip wordt niet meer gebruikt als varend woonschip. Daarom heb ik er voor gekozen om het vlak te verdiepen in plaats van de den te verhogen. Zo houd je de buitenkant authentiek en creëer je binnen genoeg ruimte.

Project: verbouwing Kempenaar

Deze Kempenaar heeft een ligplaats op IJburg in Amsterdam. Het schip is 40 x 6,60 m en dat is de maximale maat voor deze ligplaats. De eigenaren hebben het ontwerp zelf getekend, met behulp van ons. Nadat wij het ijzerwerk klaar hadden, is het schip bij ons ook voorzien van isolatie, een vloer, installatietechniek en grondhout. De eigenaren hebben vervolgens zelf hun schip afgetimmerd in Amsterdam.