Wonen op een schip

Wilt u een woonboot verbouwen? Een spits, een kempenaar of een ander recent binnenvaartschip leent zich uitstekend om verbouwd te worden tot woonschip. Het voordeel van deze schepen is dat ze vaak professioneel en goed onderhouden zijn en dat ze een goede holte (hoogte onder gangboord) en breedte hebben. Daarnaast kunnen we praktisch ieder schip inkorten of verlengen naar de gewenste lengte.

Exterieur en interieur

Nadat we het staalwerk gedaan hebben aan de hand van uw woonwensen, kunnen we het exterieur voor u verzorgen. Onder exterieur verstaan we het schilderwerk, een houten stuurhut, houten kozijnen en (dak)ramen, patrijspoorten, een ingang en deur. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor isolatie en interieur. Dit doen we in samenwerking met andere gekwalificeerde bedrijven op het gebied van isolatie en interieur. Zodat u het gemak heeft van een volledige verbouwing tot woonschip op 1 adres.

Project: van viskotter naar woonschip

We hebben deze viskotter omgebouwd tot een prachtig woonschip. Om de ligplaats van 35 meter in de Houthaven in Amsterdam volledig te benutten, hebben we het schip met 9 meter verlengd. Dat is een heel stuk maar omdat het een viskotter is, is het schip nog steeds in verhouding en is het resultaat geweldig.

Daarnaast is het schip volledig verbouwd en hebben we nieuwe dekken geplaatst en de opbouw vernieuwd. Vervolgens is het schip woonklaar gemaakt van binnen en is de nieuwe woning naar Amsterdam gesleept met een sleepboot.

Project: verbouwing spits

Deze spits was voor de huidige binnenvaart niet meer rendabel en is verkocht aan een particulier. We hebben de aluminium vrachtluiken vervangen door een vaste stalen luikenkap. Dit zorgt voor een betere basis om het schip te isoleren en te voorzien van betimmering. We hebben gelijktijdig de den (de zijkant van het vrachtruim) tot de originele hoogte verlaagd zodat de spits een mooier uiterlijk heeft gekregen, in de vorm van de zeeg van het schip.

Project: verbouwing tjalk

Een schip uit de authentieke zeilende binnenvaart zoals de tjalk of de klipper leent zich ook goed om verbouwd te worden tot woonschip. Hier is de uitdaging om hoogte en ruimte te creëren. Dit leidt vaak tot concessies doen en veel meet- en denkwerk. Deze Groninger tjalk heb ik verbouwd tot een relatief ruim woonschip. De den is met een meter verhoogd zonder de lijn van het schip uit het oog te verliezen. Hierdoor konden er ramen in de zijkant geplaatst worden waardoor je een mooi uitzicht over het water hebt.

Project: verbouwing steilsteven

Dit oude binnenvaartscheepje had als woonschip te weinig holte (geen stahoogte onder de gangboorden). Daarom hebben we er voor gekozen om het vlak te verdiepen in plaats van de den te verhogen. Zo houd je de buitenkant authentiek en creëer je binnen genoeg ruimte. Door dakramen en ramen in de den te plaatsen, ontstond er een mooie lichte woonruimte. Ook de stuurhut hebben we volledig vernieuwd zodat het een blikvanger op het schip is geworden.